keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Sekalaista settiä.. taas

Viime aikoina ei mitään erityisen erinomaista ole kennolle tarttunut, mutta jotain yksityiskohtia taas sieltä täältä..

Vesitippoja havunoksalla


Jonkin sortin kääpä

Auringon nousua koti-ikkunan takaa


Rämeen keskellä


Heiniä vastavaloon


Tästä en nyt oikein osaa mitään sanoa, miellytti vaan omaa silmää


Hitchcockin linnut?


Taas, ja taas olohuoneen ikkunasta kuvattuna :)

torstai 22. huhtikuuta 2010

Yksityiskohtia Yyteristä ja valkohäntäkauris

Sunnuntaina iltasella tuli palloiltua jonkin aikaa Yyterin lietteillä ja kennolle tarttui sieltä vähän sitä sun tätä. Enemmä sitä ja tätä. Laitampa tämän kertaiseen postaukseen vähän rannalta tavattuja yksityiskohtia.














Olihan tuolla jotain eläimiäkin, ainakin arkoja lintuja. No, sentään kuusitiainen ja puukiipijä olivat yhteistyötuulella, niistä löytyy kuvat galleriastani. Lähteissä näkyi valkohäntäkauris syömässä pellolla iltapalaa. Aurinko oli jo laskenut, joten kuvat olivat mitä olivat, mutta laitetaan nyt tähän yksi. Meidät havaittuaan se otti varmuuden vuoksi muutaman taka-askeleen pellon reunalle.


sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Lauantaiaamuna liikkeellä

Heitin Marin aamulla töihin ja painelin siitä sitten Meri-Porin lintuvesille taas kerran. Pakkasta oli ollut yöllä eikä lämpötila tainnut aamupäivällä yli neljän asteen kivuta. Matkalla Ulasoorin kohdalla kuovin pitkä nokka ja kirjava hahmo pilkisti pellon seasta. Kallossa haahkakoiraat puhkuivat ja isottelivat toisilleen naaraiden edessä. Lisäksi paikalla oli nokikanoja, lokkeja ja joutsenpari.

Kuovi

Haahkoja sekä yksi nokikana

Lokki, näitä en oikein tunne paremmin täytyy myöntää joten joku saa kertoa lajin tarkemminkin

Kyhmyjoutsen

Myöhemmin aamupäivällä jänöjussi jolkotteli metsätiellä vastaa ja oli niin tohkeissaan jostain tuoksusta heinän korsissa, ettei kiinnittäny laisinkaan minuun huomiotaan. Peipot lauleskelivat vielä kevättä ja nokikana maisteli jotain ruovikon reunalla.

Nokikana

Jänöjussi nenä kiinni maassa

Tästä kohden se edellinen on tainnut poiketa pois tieltä

Peippo vai peipponen

Mikan kanssa käytiin vielä katsastamassa puolen päivän aikaan katselemassa Enäjärven ihmeitä. Lähinnä nokikanoja oli kuvausetäisyydellä, joten niistä sitten hieman potrettia.


Nokikana

Nokikana tuli ulos ruovikon keskeltä


Illalla katselin kotoa ikkunasta, kun taivas oli totaalisen pinkki. Olisi ollut hyvä paikka mennä jonnekin ottaa maisemakuvaa, mutta tällä kertaa ihan vaan muutama napsu kotiportailta.


Taivaan sävyjä

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Rantamatoja

Eilen maanantaina käväisin töiden jälkeen katsastamassa käärmeiden suosiossa olevan hakkuuaukean reunan siinä toivossa että näkisin muutaman matosen. Liekö ilta ollut liian pitkällä vai mikä oli, muttakovin vilkasta elämää ei näkynyt. Kaksi rantakäärmettä osui omiin silmiini tällä kertaa, kyitä ei laisinkaan. Toinen rantsuista oli huomattavan iso ja toinen taas erityisen pieni. Noh, keskimäärin tavallisen kokoisia. Käärmeet ovat kiehtovia seurattavia ja niiden liikkuminen on suorastaan huumavaan näköistä. Nopeita liikkeitä ne pelkäävät ja hirveää vouhkaamista ylipäänsä, mutta rauhallisella toiminnalla käärmeetkin pysyvät rauhallisina ja ainoastaan kielellään ilmaa maistellen ihmettelen vieressä touhuavaa kuvaajaa. Lähikuvat ovat tuosta isommasta käärmeestä ja yksi kauempaa otettu pikkumadosta.










Tänään käytiin avaamassa ulkokiipeilykauden Joelin ja Marin kanssa Kuorilassa. Oikeastaan Joel oli jo käynyt viikonloppuna ulkona kiipeämässä, nimittäin Kaanaan vesitornin kyljessä, mutta luonnon kivi on silti aina luonnon kivi. Ilta-aurinko paistoi lämpimästi perinteiseen tapaan Kuorilan kallionseinää vasten, joten hyvinhän siinä tarkeni kalliota kosketella. Kohta puoleen saattaa jostain löytyä jo kuivaa boulderiakin.

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Muuttolintuja

Päivän lintukuvailun tuloksia.

Kanadanhanhia Kyläsaaressa

Laulujoutsenia ja kanadanhanhia

Laulujoutsenia

Vesi tippui naavoista Herrainpäivillä

Lisää naavaa

Kyhmyjoutsen Kallossa

Kyhmyjoutsen

Merimetsojen ylilento

Merihanhia

...vauhdissa

Isokoskelo

Kurkia

torstai 8. huhtikuuta 2010

Kyhmyhaahka

Kyhmyhaahkaa minäkin kävin Kallossa ihmettelemässä, kun on sen verran erikoinen kaveri kyseessä. Muutaman kuvankin sain muistoksi, vaikka aurinkoinen ilma oli vaihtunut pilviseen keliin. Eihän tuota kovin lähelle päässyt, mutta jonkinlaiset kuvat sentään jäi.

Kyhmyhaahka menossa vastavirtaan?

Kyhmyhaahka

Kyhmyhaahka

Muitakin lintuja toki näkyi, mm. kyhmyjoutsenia, telkkiä ja isokoskeloja.


Joutsenet matkalla veteen

Tässäkin kyhmyhaahka uiskentelee taustalla

Haahkalautta

Telkkäpari

Isokoskelo-koiras

Isokoskelopariskunta